Hurtigrutetur våren 2024

Hurtigrutetur våren 2024

Publisert av Greta Krane den 29.04.24. Oppdatert 30.04.24.

23 av våre medlemmer var med på denne fantastiske turen t/r Svolvær med hurtigruten. I Svolvær hadde vi ei overnatting på hotell, og vi hadde en busstur til  Lofotr Vikingmuseum på Borg og Henningsvær. Været var perfekt, lite vind og strålende sol. Vi kom ombord natt til torsdag og for de fleste bar det rett i lugaren.

  

Lugarene var flotte, men noen var nok litt for nærme propellene..

Neste morgen var det frokost fra 0700 til 1000. Det var relativt lite folk på båten, så det var både god plass og god mat. 

    

Anne og Leif        Miriam og Kirsten      Maryann og Marit

Etter frokosten var det flott å sitte i panoramasalongen i 7. etg. Det var også fint å sitte ute under tak eller inne på kafeene. 


   

   

Gjennom Risøyrenna. Her er det ikke mye klaring!

 

 

 

 

 

Vi ankom Svolvær ca 1830, fortsatt i strålende vær. Godt å komme på land, hvor vi skulle overnatte på Thon Hotell Lofoten..

 

 

Neste morgen var det busstur til Borg og Henningsvær. Mye svingete veier, men mange flotte steder og omgivelser. De snøkledde fjellene, sjøen og sola gjorde at det ble et intenst lys.

Første stopp var Lofotr Vikingmuseum hvor vi fikk kaffe og vafler. Museet ligger i et langhus som er en rekonstruksjon av en boplass fra Vikingetiden. Boplassen er beregnet å være ca 1000 år gammel og har nok vært et høvdingsete. Den ble tilfeldig oppdaget da en bonde kom over restene når han pløyde marka. Det opprinnelige huset var ca 80m langt og inneholdt både oppholdsrom, arbeidsrom og verksteder. Rekonstruksjonen ligger ved siden av tuftene etter den opprinnelige boplassen. På starten av 90 tallet ble det bygd en rekonstruksjon som idag huser Lofotr VikingmuseumDet ble gjort mange arkeologiske funn under utgravingene. Endel av disse kan sees på museet. 

    

 

Endelig litt action, når "Svein den blide", "Even den raske" og "Kirsten den djerve" (med sin uregjerlige hær) slo seg løs.    

  

Etter Vikingmuseet var det en god halvtimes busstur, så var vi i Henningsvær. Vi fikk lunsj og dessert på Knusarn kafe. De serverte god fiskesuppe før vi igjen var på bussen tilbake til Svolvær. Her var det tid for litt byvandring eller avslapping. Svolvær har ca 5000 innbygger, omgivelsene er spesielt flott på denne tiden med så mye snø i fjellene. Even, Algeir og Karin sjekket ut Telegrafen Pub og Bar, men den var stengt. 

      

På kvelden var det middag på Thon hotellet før vi gikk ombord på hurtigruta igjen

 

 

  Kirsten er klar for avreise

 

 

 

    

Vi nærmer oss Harstad, hvor nordgående og sydgående hurtigrute møtes

 

 

 Tusen takk til reiseleder Svein for en formidabel innsats med planleggingen av turen. 

 

  

 

 Og takk til alle som var med, en trivelig gjeng med godt humør